Όροι Χρήσης

Καλώς ήρθατε στον διαδικτυακό τόπο SENSES.COM.GR!

Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους παρακάτω ορούς και προϋποθέσεις πριν από κάθε χρήση.

Ι. Τι είναι το SENSES – τα στοιχεία μας

H Ιστοσελίδα www.senses.com.gr περιλαμβάνει το ηλεκτρονικό κατάστημα, το οποίο αποτελεί την ηλεκτρονική παρουσία της εταιρείας με την επωνυμία «Αδαμίδης Θ Παπαδόπουλος Γ ΟΕ» και τον διακριτικό τίτλο «Μέλαθρον» (ΑΦΜ  997333782 – ΔΟΥ: Κατερίνης –  Αρ. Γ.Ε.ΜΗ: 129566448000). Η έδρα του καταστήματος βρίσκεται Ποσειδώνος & Ερατούς γωνία,  60100 Ολυμπιακή Ακτή, Κατερίνης, Ελλάδα.

Το senses.com.gr καταβάλει καθημερινά κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ουσιαστικότερη εξυπηρέτηση των πελατών της εταιρείας. Με τη δημιουργία του συγκεκριμένου e-shop σηματοδοτείται η έναρξη μίας μορφής προηγμένης επικοινωνίας της εταιρείας με τους πελάτες μας. Το e-shop που δημιουργείται απευθύνεται σε όλους τους χρήστες του internet που επιθυμούν την άμεση ενημέρωση τους στα προϊόντα που προσφέρει η εταιρεία μας σε συνδυασμό με τη δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών μέσα από το e-shop, κατόπιν εξ’ αποστάσεως διαδικτυακής παραγγελίας, πάντοτε υπό την επιφύλαξη της επάρκειας των αποθεμάτων της εταιρείας.

Η εταιρεία στοχεύει στην άμεση εξυπηρέτηση και ικανοποίηση του πελάτη με την συνεχή υπευθυνότητα που επιδεικνύει σε όλη την πορεία της επιχειρηματικής της ανάπτυξης και τη καλλιέργεια εμπιστοσύνης.

Οι παρόντες όροι είναι απολύτως συμβατοί με το ισχύον ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο ενώ οι χρήστες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της εταιρείας να μεταβάλλει διατάξεις των παρόντων όρων, στο μέτρο που δεν αφορούν δεσμευτικές νομικά υποχρεώσεις του και χωρίς να επηρεάζονται τετελεσμένες καταστάσεις.

Οι χρήστες & πελάτες της ιστοσελίδας μας θα πρέπει να είναι ενήμεροι και διασφαλισμένοι, επομένως οφείλουν να διαβάσουν και να αποδεχτούν τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις του ηλεκτρονικού καταστήματός μας:

 

ΙΙ. Όροι χρήσης

Το ηλεκτρονικό κατάστημα απευθύνεται σε νομικά ή φυσικά πρόσωπα με πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα που μπορούν να συνάψουν νομικά δεσμευτικές συμφωνίες στο πλαίσιο της ισχύουσας νομοθεσίας. Απαγορεύεται η χρήση της ιστοσελίδας, του περιεχομένων και των εφαρμογών της από άτομα κάτω των 15 ετών, εφόσον δεν έχουν την συγκατάθεση των προσώπων που ασκούν την επιμέλεια. Το ηλεκτρονικό κατάστημα δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για ενδεχόμενη επίσκεψη του δικτυακού τόπου αυτού και χρήση του από ανήλικα άτομα, δεδομένου ότι δεν μπορεί να ελέγχει την ταυτότητα των εισερχομένων Χρηστών/ Επισκεπτών. Κάθε Χρήστης που εισέρχεται και συναλλάσσεται ή κάνει χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος (εφεξής ο «Πελάτης» ή «Χρήστης» αντίστοιχα) θεωρείται ότι συναινεί ρητά και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους που εδώ διατυπώνονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν κάποιος Χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς του όρους οφείλει να απέχει από τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και από κάθε συναλλαγή με αυτό.

 

ΙΙΙ. Παρεχόμενες πληροφορίες και Προϊόντα

Η ΕΤΑΙΡΙΑ δεσμεύεται ως προς την αλήθεια, την ακρίβεια, την πληρότητα και την εγκυρότητα των πληροφοριών που παρατίθενται στην ιστοσελίδα της, όσον αφορά αφενός την ταυτότητα και τα στοιχεία της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και αφετέρου την ύπαρξη των κύριων και ουσιωδών χαρακτηριστικών που κατά περίπτωση περιγράφονται για κάθε προϊόν που διαθέτει, υπό την επιφύλαξη τυχόν τεχνικών ή τυπογραφικών λαθών, που έγιναν εκ σφάλματος, παραδρομής ή οφείλονται σε λόγους ανωτέρας βίας και τα οποία δέχεται να διορθώσει εφόσον υποπέσουν στην αντίληψή της. Συνεπώς, η εταιρεία, στα πλαίσια της καλής πίστης, δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται για λάθη που οφείλονται σε παραδρομή κατά την καταχώρηση των ηλεκτρονικών δεδομένων στην ιστοσελίδα του ηλεκτρονικού της καταστήματος.

Οι φωτογραφίες των Αρωμάτων Τύπου είναι ενδεικτικές και σκοπός τους είναι η διευκόλυνση της επιλογής σας. Σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στα αυθεντικά αρώματα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα/αυθεντικά προϊόντα. Όλα τα προϊόντα σε αυτή την κατηγορία είναι σε χύμα μορφή και είναι εμπνευσμένα από τα αντίστοιχα αυθεντικά γνωστών οίκων. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

 

IV. Όρια ευθύνης

Χρησιμοποιώντας την ιστοσελίδα, συμφωνείτε απόλυτα ότι η χρήση γίνεται με δική σας ευθύνη. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες. Ωστόσο, η ιστοσελίδα μπορεί να περιέχει ανακρίβειες ή τυπογραφικά λάθη, τα οποία θα διορθώνονται από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ κατά την κρίση της, εφόσον εντοπίζονται. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν δύναται ωστόσο να εγγυηθεί για την ακρίβεια, πληρότητα, ορθότητα, επικαιρότητα ή μη παραβίαση του περιεχομένου της ιστοσελίδας για οποιαδήποτε χρήση, εφαρμογή ή σκοπό. Επίσης, δεν εγγυάται ότι τυχόν λάθη θα διορθώνονται απαραιτήτως ή εξολοκλήρου ή ότι θα δίνονται απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που θα τίθενται. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ουδεμία εγγύηση μπορεί να παράσχει για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, αλλά εγγυάται την έγκαιρη ενημέρωση των τελικών καταναλωτών περί της τυχόν μη διαθεσιμότητας τους.

Παρόλο που η ΕΤΑΙΡΕΙΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποκλείσει την εμφάνιση ιών σε αυτή την ιστοσελίδα, δεν εγγυάται ότι οι λειτουργίες της ιστοσελίδας θα είναι αδιάλειπτες ή απαλλαγμένες από κάθε είδους σφάλματα και ιούς και δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων ή άλλη ζημία του Χρήστη ή τρίτων, οφειλόμενη είτε σε χρήση/αντιγραφή/φόρτωση (download) είτε σε αλλοίωση ή μόλυνση με ιούς ή άλλες μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε αρχεία και πληροφορίες που διατίθενται μέσω της ιστοσελίδας. Κάθε Χρήστης οφείλει να λαμβάνει όλα τα κατάλληλα μέτρα ασφάλειας (π.χ. προγράμματα προστασίας από ιούς) πριν από οποιαδήποτε “φόρτωση” από αυτή την ιστοσελίδα. Το κόστος των ενδεχόμενων διορθώσεων ή επισκευών, το αναλαμβάνει ο Χρήστης και σε καμία περίπτωση η ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν φέρει ευθύνη για την προσωρινή μη διαθεσιμότητα της ιστοσελίδας, για την διακοπή μεμονωμένων ή όλων των λειτουργιών ή εφαρμογών της ή για οποιαδήποτε δυσλειτουργία ή τεχνικά θέματα τυχόν εμφανισθούν.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, συμπεριλαμβανομένης και της περίπτωσης αμέλειας, δεν ευθύνεται έναντι του Χρήστη ή οποιουδήποτε τρίτου για οποιασδήποτε μορφής ζημία, άμεση ή έμμεση, θετική η αποθετική (η οποία ενδεικτικά και όχι περιοριστικά, διαζευκτικά ή σωρευτικά συνίσταται σε απώλεια κερδών, δεδομένων, χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης κλπ.), που σχετίζεται με οποιοδήποτε τρόπο με τη χρήση της ιστοσελίδας, την πλοήγηση σε αυτή και τη χρήση των υπηρεσιών ή των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτή ή/και σε αδυναμία παροχής υπηρεσιών ή/και προϊόντων ή/και από τυχόν μη επιτρεπόμενες παρεμβάσεις τρίτων σε προϊόντα ή/και υπηρεσίες ή/και πληροφορίες που διατίθενται.

Το προσωπικό της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εύκολη ανάληψη της παραγγελίας, την εύρυθμη διαδικασία προώθησης της κάθε παραγγελίας, και την τελική παράδοση της παραγγελίας στο χώρο σας. Όμως, δεν φέρει καμία ευθύνη για την μη διεκπεραίωσή της στην επιθυμητή από εσάς ημερομηνία σε οποιαδήποτε περίπτωση και κυρίως σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων, απώλειας του εγγράφου από το κούριερ/ ταχυμεταφορέα, σε περίπτωση μη προγραμματισμένων ή/και απρογραμμάτιστων απεργιακών κινητοποιήσεων. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ΕΤΑΙΡΕΙΑ εφόσον ενημερωθεί εγκαίρως θα επικοινωνήσει με εσάς προκείμενου να λάβετε κάθε σχετική ενημέρωση.

 

V. Ευθύνη του Χρήστη

Οι Χρήστες οφείλουν να κάνουν χρήση της ιστοσελίδας σύμφωνα με το νόμο και τα χρηστά ήθη. Ο Χρήστης ευθύνεται αποκλειστικά για τα περιεχόμενα των συναλλαγών, ενώ η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ασκεί κανένα είδος διόρθωσης ή παρέμβασης στα δεδομένα που μεταφέρει ο Χρήστης. Ο Χρήστης οφείλει να συμπληρώνει με ορθότητα και ακρίβεια τα εξής πεδία επικοινωνίας π.χ. όνομα, διεύθυνση, μήνυμα κ.λ.π. στις online φόρμες τις ιστοσελίδας. Η χρήση του Διαδικτυακού Τόπου υπόκειται στους Ελληνικούς, Ευρωπαϊκούς και τους Διεθνείς νόμους και ο Χρήστης συμφωνεί να μην χρησιμοποιείται την ιστοσελίδα μας με σκοπό να παραβιάσει αυτούς τους νόμους. Οι Χρήστες αποδέχονται και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μη χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό κατάστημα για αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους:

  • οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο για οποιοδήποτε λόγο, προκαλεί παράνομη προσβολή και βλάβη στην ΕΤΑΙΡΕΙΑ ή σε οποιονδήποτε τρίτο, είτε προσβάλλει την εμπιστευτικότητα είτε το απόρρητο πληροφοριών οιουδήποτε προσώπου,
  • οποιουδήποτε περιεχομένου που προκαλεί προσβολή των χρηστών ηθών, κοινωνικών αξιών, της ανηλικότητας κ.λ.π.
  • οποιουδήποτε περιεχομένου για το οποίο οι Χρήστες δεν έχουν δικαίωμα μετάδοσης σύμφωνα με το νόμο ή τις εν ισχύ συμβάσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας),
  • οποιουδήποτε περιεχομένου το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα δικαιώματα τρίτων,
  • οποιουδήποτε υλικού το οποίο περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών,
  • να μη χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό κατάστημα για ηθελημένη ή αθέλητη παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας ή των διατάξεων,
  • να μη χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό κατάστημα για παρενόχληση τρίτων με οποιοδήποτε τρόπο,
  • να μη χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό κατάστημα για συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους Χρήστες.

Οι χρήστες συμφωνούν ότι όλα τα μέλη, οι συνεργάτες, οι υπάλληλοι, η διοίκηση και οι μέτοχοι της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ δεν ευθύνονται για οτιδήποτε προκύψει από τρίτα μέλη τα οποία χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα. Κάθε χρήση αντίθετη προς τα ανωτέρω, εκτός των τυχόν αστικών και ποινικών κυρώσεων, επιφέρει και διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών χωρίς καμία προειδοποίηση.

 

VI. Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας (Copyright)

Η παρούσα ιστοσελίδα με το εμπορικό σήμα SENSES είναι ένας από τους διαδικτυακούς τόπους της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και το περιεχόμενο που αναρτά σε αυτή (ενδεικτικά: προγράμματα, πληροφοριακό υλικό κάθε μορφής, δεδομένα, λογισμικό, γραφικά), συμπεριλαμβανομένων και κειμένων, παρεχόμενων υπηρεσιών, προϊόντων κ.λ.π., αποτελούν την πνευματική ιδιοκτησία της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και προστατεύονται κατά τις ισχύουσες διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων περί εμπορικών σημάτων, βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας και αθέμιτου ανταγωνισμού.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας διατίθεται στους Χρήστες αποκλειστικά για προσωπική χρήση και για πληροφοριακούς σκοπούς και απαγορεύεται να διατίθεται για εμπορικούς σκοπούς. Οποιαδήποτε άλλη χρήση απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο και ενδέχεται να συνεπάγεται αυστηρές αστικές και ποινικές κυρώσεις.

 

VII. Ασφάλεια – Προσωπικά δεδομένα – Τήρηση απορρήτου

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων του Χρήστη – Πελάτη διέπεται από τον Νόμο 4624/2019, τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ είναι η υπεύθυνη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των Χρηστών-Πελατών και επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα των Χρηστών – Πελατών με τρόπο θεμιτό και νόμιμο, για σαφώς καθορισμένους σκοπούς. Όλες οι πληροφορίες οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία διασφαλίζονται ως απόρρητες. Η λήψη, επεξεργασία και διατήρηση των δεδομένων των Χρηστών, αφορούν τα στοιχεία επικοινωνίας των Χρηστών και γίνεται προκειμένου να μπορεί ο Χρήστης – Πελάτης να ολοκληρώνει τις παραγγελίες του μέσω της ιστοσελίδας να εγγράφεται και να καταχωρίζεται η παραγγελία του, να καταγράφονται οι συναλλαγές του με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ, να υπάρχει επικοινωνία και ενημέρωση του μέσω αποστολής πληροφοριακών μηνυμάτων ή κάθε άλλου πρόσφορου μέσου αναφορικά με τα στάδια της διεκπεραίωσης της παραγγελίας του, να του παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την παραγγελία του, να του παραδίδεται η παραγγελία του στο χώρο επιλογής του και να υπάρχει η δυνατότητα επιβεβαίωσης και ταυτοποίησης του σε κάθε αναγκαία περίπτωση για την πραγμάτωση των ανωτέρω αναφερόμενων πράξεων.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διατηρεί, επίσης, το δικαίωμα τακτικής ενημέρωσης του Χρήστη μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ταχυδρομείου, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματος κινητής τηλεφωνίας (SMS) ή οποιουδήποτε άλλου πρόσφορου μέσου επικοινωνίας στα στοιχεία επικοινωνίας του, που αποκτήθηκαν νομίμως, στο πλαίσιο της εγγραφής στην ιστοσελίδα για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της και εφόσον το μέλος δεν αντιταχθεί σε αυτή την επικοινωνία. Η ενημέρωση αυτή μπορεί να περιλαμβάνει ενημέρωση για τα προϊόντα της ή/και προσφορές ή/και διαγωνισμούς, την επικοινωνία για την διεξαγωγή ερευνών για τη βελτίωση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της προς τα μέλη της καθώς και άλλες προωθητικές ενέργειες της και την εξυπηρέτηση παρόμοιων σκοπών. Επιπλέον, επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των Χρηστών μπορεί να γίνεται με σκοπό την απαραίτητη βελτίωση των υπηρεσιών της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ (επεξεργασία στατιστικών και μη ταυτοποιήσιμων δεδομένων), τον εντοπισμό προσπάθειας απάτης ή κακής χρήσης από το μέλος καθώς επίσης και για τη διαφύλαξη των έννομων συμφερόντων της. Ο εγγεγραμμένος Χρήστης-Πελάτης καλείται να δώσει την ειδική, ξεκάθαρη και ελεύθερη συγκατάθεση του στην εξατομικευμένη ανάλυση της καταναλωτικής συμπεριφοράς του εγγεγραμμένου Χρήστη- Πελάτη με σκοπό την αποστολή σε αυτόν εμπορικής επικοινωνίας με προσωποποιημένες προσφορές για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ανάλογα με τις προτιμήσεις του με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση ώστε ο εγγεγραμμένος Χρήστης-Πελάτης να μπορεί να λαμβάνει εξατομικευμένες ενημερώσεις και προσφορές από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ που θα ταιριάζουν καλύτερα στο προφίλ και τις προτιμήσεις του.

Όλα τα δεδομένα τηρούνται μόνο για τους ανωτέρω σκοπούς και τυγχάνουν επεξεργασίας μόνο από το τμήμα Πωλήσεων και το Τμήμα Marketing της ΕΤΑΙΡΙΑΣ μας. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεσμεύεται ότι δεν θα εμπορευθεί τα προσωπικά δεδομένα των Χρηστών – Πελατών του ηλεκτρονικού καταστήματος, διαθέτοντάς τα προς πώληση/ενοικίαση δίνοντάς τα/ μεταφέροντας /δημοσιοποιώντας ή κοινοποιώντας τα σε τρίτους ή να τα χρησιμοποιήσει με άλλον τρόπο και για άλλους σκοπούς που δύνανται να διακινδυνεύσουν την ιδιωτικότητα.

Στην περίπτωση που ο Χρήστης έχει δημιουργήσει λογαριασμό χρήστη στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, τα προσωπικά δεδομένα του θα διατηρούνται στα αρχεία της εταιρείας μέχρι αυτός να ζητήσει την διαγραφή τους.

 

VIII. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΩΝ

Για την πραγματοποίηση της παραγγελίας στο ηλεκτρονικό κατάστημα απαιτούνται: α) Η συμπλήρωση της ειδικής φόρμας με τα απαραίτητα στοιχεία για τη σύναψη της σύμβασης πώλησης και β) η ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της σύμβασης πώλησης και των όρων χρήσης, ιδίως τη συλλογή και όπου απαιτείται τη χρήση προσωπικών δεδομένων.

 

Παραγγελίες

Η πραγματοποίηση παραγγελίας μέσα από το e-shop, αποτελεί σύναψη σύμβασης πώλησης εξ αποστάσεως ρυθμιζόμενη από το νομοθετικό πλαίσιο του Ν. 2251/1994, όπως έχει τροποποιηθεί.

Δυνατότητα σύναψης έγκυρης παραγγελίας μέσω του e-shop, έχετε εφόσον είστε δικαιοπρακτικά ικανός τηρώντας τα άρθρα του Ελληνικού Αστικού Κώδικα, (εφόσον έχετε συμπληρώσει το δέκατο όγδοο έτος της ηλικίας σας και δεν τελείτε σε δικαστική συμπαράσταση ως προς τη σύναψη σύμβασης πώλησης). Σε παραγγελίες μπορούν να προβούν και εκπρόσωποι νομικών προσώπων ενώ η εταιρεία επιφυλάσσεται του δικαιώματος της να αξιώσει από τον εποπτεύοντα ή κηδεμόνα τυχόν παραγγελίες που θα πραγματοποιηθούν από δικαιοπρακτικά ανίκανα πρόσωπα.

Στις αναγραφόμενες τιμές των διαφόρων προϊόντων που αποτυπώνονται στις σελίδες του ηλεκτρονικού καταστήματος συμπεριλαμβάνεται πάντοτε και ο εκάστοτε ισχύων Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) που αναλογεί σε αυτά.

Οι διάφορες προσφορές προϊόντων ισχύουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα όπως αυτό αναγράφεται στην ιστοσελίδα και μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ προσπαθεί να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ωστόσο, για τυχόν λάθη που γίνουν εκ παραδρομής σε τιμές, σε δευτερεύοντα χαρακτηριστικά προϊόντων, σε φωτογραφίες, σε διακοπές λειτουργίας της ιστοσελίδας ή «ανθρώπινα» λάθη κατά την ενημέρωση και αναγραφή της τιμής και της περιγραφής ενός προϊόντος, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ στα πλαίσια της καλής πίστης, δεν ευθύνεται και δε δεσμεύεται. Για τους λόγους αυτούς και για την προστασία των χρηστών, παρακαλούμε, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάποιο προϊόν προσφέρεται σε ασυνήθιστη τιμή σε σχέση με την αγοραία αξία του προϊόντος και πριν την υποβολή παραγγελίας του, να επικοινωνείτε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας, προκειμένω να διορθωθεί το τυχόν σφάλμα.

 

Τρόποι πληρωμής

Η ΕΤΑΙΡΙΑ επιτρέπει την πληρωμή με τους κάτωθι τρόπους:

Με αντικαταβολή του αντιτίμου της παραγγελίας κατά την παράδοση του προϊόντος στο χώρο που επέλεξε ο Χρήστης, στο συνεργάτη/ταχυμεταφορέα της εταιρείας μας, που κάνει την παράδοση. Για την υπηρεσία της αντικαταβολής υπάρχει επιπλέον χρέωση ανάλογα με τον τόπο παράδοσης και αναγράφεται ευδιάκριτος στο καλάθι αγορών πριν την οριστική καταχώρηση της παραγγελίας.

Με Πιστωτική Κάρτα. Το ηλεκτρονικό μας κατάστημα δέχεται την πληρωμή με πιστωτικές κάρτες Visa και MasterCard. Αφού προσθέσετε στο καλάθι τα προϊόντα και επιθυμείτε πληρωμή με πιστωτική κάρτα, ολοκληρώνετε την παραγγελία και αμέσως ανακατευθύνεστε στο ασφαλές περιβάλλον της Τράπεζας Πειραιώς όπου και θα συμπληρώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία αλλά και τα στοιχεία της κάρτας, όπου θα σας ζητηθούν.

Επιπλέον, υπάρχει δυνατότητα επιλογής για την έκδοση ως φορολογικών παραστατικών είτε απόδειξης λιανικής πώλησης είτε τιμολογίου πώλησης. Τιμολόγιο εκδίδεται σε εταιρείες και ελεύθερους επαγγελματίες εφόσον συμπληρώσουν κατά την παραγγελία τους τα εξής στοιχεία: Επωνυμία εταιρίας, ΑΦΜ, Δ.Ο.Υ., Διεύθυνση έδρας και επάγγελμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με τις ισχύουσες φορολογικές διατάξεις, παραστατικά αξίας άνω των 500,00 ευρώ (με ΦΠΑ) προς ιδιώτες (Απόδειξη Λιανικής) και προς επαγγελματίες/επιχειρήσεις (Τιμολόγιο Πώλησης) θα πρέπει να εξοφλούνται μόνον με τους παρακάτω τρόπους:

α) Κατάθεση/Έμβασμα* σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς:

ΠΕΙΡΑΙΩΣ   : GR85 0172 2540 0052 5407 2622 111

Μετά την πληρωμή σας είναι απαραίτητο να μας αποστείλετε το αποδεικτικό πληρωμής μέσω email sales(παπάκι)senses.com.gr μαζί με τον κωδικό της παραγγελίας σας (θα τον βρείτε στο mail καταχώρησης της παραγγελίας που σας έχουμε στείλει) ώστε να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων πληρωμής.

β) Χρέωση σε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.

*Εμβάσματα: Τα έξοδα πρέπει να βαρύνουν τον εντολέα. Σε περίπτωση επιμερισμού των εξόδων η παραγγελία θα βαρύνεται με επιπλέον αντικαταβολή, ίση με τα έξοδα εμβάσματος του δικαιούχου.

 

Αποστολή προϊόντων

Τα προϊόντα της παραγγελίας αποστέλλονται μέσω υπηρεσίας ταχυμεταφορών (courier) στον τόπο που υποδεικνύεται στη Φόρμα Παραγγελίας. Οι παραδόσεις των προϊόντων πραγματοποιούνται οπουδήποτε εντός της ελληνικής επικράτειας κατά τις εργάσιμες ημέρες (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες. Οι παραγγελίες που λαμβάνονται έως τις 13:00 και αφορούν σε διαθέσιμα προϊόντα εκτελούνται εντός 5 εργάσιμων ημερών εντός της ελληνικής επικράτειας.

Δείτε στην παρακάτω σελίδα το τρέχον κόστος αποστολής με Courier.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν εγγυάται το χρόνο διεκπεραίωσης της παραγγελίας, καθώς οι παράγοντες που την καθορίζουν είναι πολλοί. Εγγυάται παρόλα αυτά ότι θα κάνει οτιδήποτε δυνατό για να την διεκπεραιώσει στο συντομότερο χρόνο. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται σε περίπτωση καθυστέρησης αποστολής των παραγγελθέντων προϊόντων, παρά μόνο εφόσον βαρύνεται με δόλο.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν ευθύνεται στην περίπτωση καθυστέρησης αποστολής παραγγελιών σε χώρες εκτός της Ε.Ε. λόγω των εργασιών του τελωνείου, ενδεικτικά όπως άδειες εκτελωνισμού και τελωνειακοί έλεγχοι, που δεν μπορεί να τις γνωρίζει εκ των προτέρων. Οι παραγγελίες που αποστέλλονται σε χώρες εκτός της Ε.Ε. ενδέχεται να υπόκεινται σε επιπλέον επιβαρύνσεις κατά την εισαγωγή τους στην τρίτη χώρα. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ δεν  φέρει καμία ευθύνη για τα ανωτέρω και παρακαλείσθε να επικοινωνήσετε με το τελωνείο πριν προχωρήσετε στην παραγγελία σας, εάν δεν γνωρίζετε τις πιθανές επιπλέον χρεώσεις και το τελωνιακό καθεστώς που ισχύει για τη χώρα σας.

 

Έξοδα Αποστολής / Δωρεάν Παράδοση

Για παραγγελίες άνω των 50€ τα μεταφορικά έξοδα είναι δωρεάν για όλη την Ελλάδα Το κατώτερό όριο παραγγελίας των 50€, για δωρεάν μεταφορικά, μπορεί να αλλάξει προς τα κάτω σε περίπτωση προσφοράς του καταστήματος.

Για παραγγελίες κάτω των 50€ το κόστος αποστολής καθορίζεται ανάλογα της περιοχής (σε κάθε περίπτωση το κόστος είναι κάτω των 5€) στην οποία πρόκειται να παραδοθούν τα προϊόντα (εντός Ελλάδος) και θα ενημερωθείτε από το καλάθι αγορών πριν την καταχώρηση της παραγγελίας σας.

Για παραγγελίες που αποστέλλονται στο εξωτερικό το κόστος αποστολής διαμορφώνεται ανάλογος της χώρας και μπορείτε να ενημερωθείτε για αυτό τηλεφωνικά ή με αποστολή mail στο ask_me(παπάκι)senses.com.gr .

 

ΙΧ. Δικαίωμα επιστροφής – Υπαναχώρηση

Σε περίπτωση κατά την οποία αλλάξατε γνώμη για την αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος, διατηρείτε το δικαίωμα να δηλώσετε την υπαναχώρησή σας από τη σύμβαση και να ζητήσετε την επιστροφή του προϊόντος, με αντίστοιχη επιστροφή του τιμήματος που καταβάλατε, εφόσον δηλώσετε τούτο εγγράφως μέσω της φόρμα επικοινωνίας, συμπληρώνοντας το αντίστοιχο υπόδειγμα υπαναχώρησης που υπάρχει στην ανωτέρω φόρμα επικοινωνίας το οποίο είναι σύμφωνο με το άρθρο 102 του νόμου 4512/2018, εντός 14 ημερών από την παραλαβή του προϊόντος.

Το προϊόν θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση και στην αρχική συσκευασία του. Επίσης, θα πρέπει να επιστραφεί συνοδευόμενο από όλα τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα και την απόδειξη/τιμολόγιο παραλαβής. Ο καταναλωτής ευθύνεται για τυχόν μείωση της αξίας των αγαθών μόνο ως αποτέλεσμα της διαχείρισης των αγαθών άλλης πλην εκείνης που είναι αναγκαία για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών. Δεν ευθυνόμαστε και δεν θα αποζημιώσουμε καταναλωτή ούτε θα παράγει αποτελέσματα η υπαναχώρηση σε περίπτωση που έχει προκληθεί ζημία στα αγαθά από υπαιτιότητα του καταναλωτή ή σε περίπτωση χρήσης η οποία υπερβαίνει το αναγκαίο για τη διαπίστωση της φύσης, των χαρακτηριστικών και της λειτουργίας των αγαθών.

Τα έξοδα αποστολής της επιστροφής δεν καλύπτονται από την ΕΤΑΙΡΕΙΑ και επιβαρύνουν τον Πελάτη. Παρακαλούμε σημειώστε, ωστόσο, ότι τα μεταφορικά που προέκυψαν εξ αφορμής λήξης της Σύμβασης μπορεί να έχουν ψηλότερο κόστος, ειδικά όταν η αποστολή έγινε προς χώρες εκτός Ε.Ε., με το οποίο δικαιούμαστε να σας επιβαρύνουμε.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ επιστρέφει εντός 30 ημερών από τη ημέρα που έλαβε τη δήλωση υπαναχώρησης, οποιοδήποτε ποσό έλαβε από τον καταναλωτή που υπαναχωρεί. Στο ποσό που θα επιστραφεί δεν περιλαμβάνονται έξοδα αρχικής αποστολής του προϊόντος.

Δεν δικαιούσθε υπαναχώρησης στις περιπτώσεις στο άρθρο 102 του νόμου 4512/2018 και σε κάθε άλλη περίπτωση που ορίζει το ισχύον νομοθετικό καθεστώς. Ενδεικτικά, δεν δικαιούσθε να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης σε προϊόντα τα οποία δεν είναι κατάλληλα προς επιστροφή, για λόγους προστασίας της υγείας (π.χ. σκουλαρίκια) ή για λόγους υγιεινής, και τα οποία έχουν αποσφραγιστεί μετά την παράδοση, όπως τα είδη προσωπικής φροντίδας (π.χ. συσκευή καθαρισμού προσώπου).

 

Ακύρωση παραγγελίας

Ανεξαρτήτως των όσων ισχύουν παραπάνω για το δικαίωμα υπαναχώρησης, διατηρείτε το δικαίωμα να ακυρώσετε την παραγγελία σας πριν ολοκληρωθεί η παραγγελία και κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας της παραγγελίας, πατώντας τη σχετική επιλογή στη φόρμα παραγγελίας και ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία, για να ενημερωθείτε και να εξηγήσετε το λόγο που επιθυμείτε την ακύρωση της παραγγελίας, μπορείτε να καλέσετε στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών στο τηλέφωνο που αναγράφεται στην σελίδα Επικοινωνίας και οι συνεργάτες μας θα σας ενημερώσουν για όλες τις επιλογές σας και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.

 

Ευθύνη και νόμιμη εγγύηση για ελαττώματα

Σε κάθε πώληση η ΕΤΑΙΡΕΙΑ υποχρεούται να παραδώσει στον καταναλωτή τα αγαθά με τις συνομολογημένες ιδιότητες και χωρίς πραγματικά ελαττώματα, σύμφωνα με τα άρθρα 534 επ. του Αστικού Κώδικα. Παραίτηση του καταναλωτή από την προστασία του πριν από την εμφάνιση του ελαττώματος ή της έλλειψης της συνομολογημένης ιδιότητας είναι άκυρη. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν εκπληρώνει την ανωτέρω υποχρέωσή της, αν το προϊόν που παραδίδει στον αγοραστή δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση και ιδίως: 1. δεν ανταποκρίνεται στην περιγραφή που έχει γίνει, 2. δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό της συγκεκριμένης σύμβασης και ιδιαίτερα για τη σύμφωνη με το σκοπό αυτόν ειδική χρήση, 3. δεν είναι κατάλληλο για τη χρήση για την οποία προορίζονται συνήθως πράγματα της ίδιας κατηγορίας, 4. δεν έχει την ποιότητα ή την απόδοση που ο αγοραστής ευλόγως προσδοκά από πράγματα της ίδιας κατηγορίας.

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ευθύνεται ανεξάρτητα από υπαιτιότητά της αν το προϊόν, κατά το χρόνο που μεταβαίνει στον αγοραστή, έχει πραγματικά ελαττώματα ή στερείται τις συνομολογημένες ιδιότητες, εκτός αν ο αγοραστής κατά τη σύναψη της σύμβασης γνώριζε ότι το προϊόν δεν ανταποκρίνεται στη σύμβαση ή η μη ανταπόκριση οφείλεται σε υλικά που χορήγησε ο αγοραστής.

Η ΕΤΑΙΡΙΑ οφείλει να πραγματοποιήσει την αντικατάσταση σε εύλογο χρόνο και χωρίς σημαντική ενόχληση του αγοραστή. Τα παραπάνω δικαιώματα δεν ισχύουν εφόσον το ελάττωμα έχει προκληθεί από τη χρήση του ή από λόγους ανωτέρας βίας.

Αν διαπιστωθεί ότι το ελάττωμα προκλήθηκε από δική σας υπαιτιότητα ή κακή χρήση ή από λόγους που δεν ανάγονται στην κατασκευή του, τότε ενημερώνεστε σχετικά από την εταιρεία μας, και το προϊόν επιστρέφεται σε εσάς, με τη χρέωση του αντίστοιχου κόστος επιστροφής.

 

X. Υποχρεώσεις του πελάτη

Οι πελάτες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την επιλογή του Προϊόντος και την καταλληλότητά του για τους σκοπούς του χρήστη και τα έξοδα τηλεφώνων και ταχυδρομείου για την επικοινωνία με την ΕΤΑΙΡΕΙΑ, εάν υπάρξουν.

 

ΧΙ. Τροποποίηση των όρων

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί μονομερώς ή να ανανεώνει τους παρόντες όρους και τις επιμέρους προϋποθέσεις των συναλλαγών, που διενεργούνται μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος, σύμφωνα με τις ανάγκες ή/και τα συναλλακτικά ήθη, οποτεδήποτε και χωρίς προειδοποίηση. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ αναλαμβάνει την υποχρέωση να ενημερώνει τους Χρήστες για τυχόν τροποποιήσεις, καθώς και για οποιαδήποτε άλλη αλλαγή, μέσω της ιστοσελίδας του ηλεκτρονικού της καταστήματος. Για το λόγο αυτό κάθε Χρήστης παρακαλείται να ελέγχει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους όρους χρήσης.

Σε περίπτωση που κάποιοι όροι χρήσης καταστούν μερικώς ή ολικώς άκυροι ή μη εφαρμοστέοι, δεν επηρεάζεται η ισχύς ή/και η εγκυρότητα των υπολοίπων όρων ή μέρους αυτών. Οι άκυροι ή/και μη εφαρμοστέοι όροι θα αντικαθίστανται με όρους που θα πλησιάζουν όσο είναι δυνατόν το νόημα και το σκοπό των άκυρων ή μη εφαρμοστέων όρων.

 

XII. Ισχύον Δίκαιο – Δικαιοδοσία

Διαφορές που τυχόν προκύπτουν από την εφαρμογή των όρων και την εν γένει χρήση της ιστοσελίδας από τον Επισκέπτη ή Χρήστη αυτής, θα επιλύονται καταρχήν φιλικά. Θεωρούμε προτεραιότητά μας να σας εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και να έχετε την βέλτιστη εμπειρία από τις διαδικτυακές σας αγορές, από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα.

Αν όμως αυτό δεν καταστεί εφικτό, θα διέπονται από το Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Δίκαιο, ιδίως τα νομοθετήματα που ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις πωλήσεις από απόσταση και την προστασία των καταναλωτών, καθώς επίσης και τον Κώδικα Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, και θα υπάγεται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων.