Συστατικό αρωματοποιίας Iso E Super ή Ίσο Ε Σούπερ

Iso E Super το συστατικό αρωματοποιίας που δεν υπάρχει στη φύση.

Το Iso E Super ανήκει στην ομάδα των συστατικών αρωματοποιίας συνθετικά και παράξενα. Iso E Super® είναι το trademark του αρωματοχημικού συστατικού 7-acetyl, 1,2,3,4,5,6,7,8-octahydro-1,1,6,7-tetramethyl naphthalene και δεν είναι και πολύ δύσκολο να υποθέσει κανείς γιατί επινοήθηκε το σύντομο όνομα. Αντί να χρησιμοποιείται η πλήρης ονομασία που προέρχεται από την οργανική χημεία και στραμπουλάει την γλώσσα του ανθρώπου! Αυτό το στοιχείο έχει μια ξηρή ξυλώδης μυρωδιά κοντινή σε αυτή του κέδρου. Με πλευρές από άμπερι και φενολική οσμή. Είναι ιδιαίτερα πτητικό και αναμιγνύεται τέλεια με πολλά άλλα αρωματικά υλικά.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής συστατικών και φόρμουλας International Fragrances and Flavors, που πατεντάρισε το Iso E Super, αυτό μυρίζει ως εξής:

"Λείο, ξυλώδες, με νότες άμπερ αλλά μοναδικής υφής, που δίνουν μια αίσθηση βελούδου. Χρησιμοποιείται για να δώσει σώμα και ήπια δύναμη στα αρώματα. Εξαιρετικό ως μέσο ενδυνάμωσης της ανθικής καρδιάς που ανιχνεύεται στην πλειοψηφία των νεότερων αρωμάτων, καθώς επίσης χρήσιμο και στην σαπωνοποιία. "

Το Iso E Super δημιουργήθηκε σε εργαστήριο στο IFF το 1973. Παρέμεινε άγνωστο εκτός του κόσμου της αρωματοποιίας για πολλά χρόνια. Μέχρι την κυκλοφορία των Escentric Molecules, η παρουσία του αιωρείται, σε σχετικά χαμηλές συγκεντρώσεις, στο φόντο πολλών αρωμάτων. Διαβάστε για την εταιρεία Escentric Molecules που τα αρώματά της βασίζονται σε αυτό το ιδιαίτερο αρωματικό-μόριο!

Κάποια από τα γνωστά αρώματα που το έχουν στα συστατικά τους είναι:

Gucci Bloom Acqua di Fiori – Gucci Γυναικείο Άρωμα

Molecule 01 – Escentric Molecules Unisex Άρωμα

Bleu de Chanel – Chanel Ανδρικό Άρωμα

Διαβάστε περισσότερα για το Iso E Super εδώ.

 

Posted in Αρώματα Τύπου and tagged .